Tantum Verde 1,5mg/ml soluție pentru gargarisme

240 ml

Dacă te confrunți cu afte bucale, stomatite, gingii inflamate, le poți trata cu Tantum Verde soluție pentru gargarisme (apa de gură). Tratează inflamațiile dureroase ale gurii, gâtului și gingiilor, reducând durerea. În plus, este recomandată ca tratament adjuvant, în stomatologie după extracții dentare.

 • DUBLĂ ACTIUNE ÎMPOTRIVA DURERII BUCALE

  Reduce durerea în afecțiunile bucale, cu efect analgezic și anestezic, și, în același timp, tratează și reduce inflamația. Se absoarbe rapid. Simptomele dispar prompt.

 • SUSŢINE IGIENA ORALĂ ZILNICĂ

  Cu efect dezinfectant local, soluția se poate administra și sub formă diluată, pentru spălături bucale zilnice.

 • TRATAMENT POST EXTRACȚII DENTARE

  Tantum Verde soluție pentru gargarisme este indicată, de asemenea, în stomatologie, după extracții dentare.

 • GUST PLĂCUT ȘI RĂCORITOR

  Apă de gură cu aromă plăcută de mentă, pentru o senzație durabilă de prospețime.

Când se administrează?  

Soluția pentru gargarisme Tantum Verde este un medicament antiinflamator, cu proprietăți analgezice, atunci când se administrează topic, de asemenea, acționează ca dezinfectant și anestezic local.
Benzidamina, substanța activă, inhibă inflamația și reduce durerea. Datorită absorbției rapide și acumulării locale în țesuturile inflamate, simptomele dispar prompt.

Tantum Verde este utilizat pentru tratamentul inflamațiilor dureroase ale gurii, gâtului și gingiilor, reducând durerea. În plus, este folosit ca tratament adjuvant, în stomatologie după extracții dentare.

Cum funcționează?

Benzidamina, molecula originală descoperită în laboratoarele Angelini, este substanța activă care conferă eficacitate tratamentului cu Tantum Verde 1,5 mg/ml soluție pentru gargarisme.

Benzidamina calmează simptomatologia dureroasă de la nivelul mucoasei oro-faringiene, prin dubla acțiune împotriva durerii, având efect analgezic și anestezic local. În același timp, prin efect antiinflamator, reduce inflamația, cauza durerii.

Tantum Verde 1,5 mg/ml soluție pentru gargarisme este utilizata pentru tratamentul inflamaţiilor dureroase ale gurii, gâtului şi gingiilor, reducând durerea. În plus, este folosit ca tratament adjuvant, în stomatologie după extracţii dentare.

Cum se administrează?

Doze şi mod de administrare: În inflamaţii, se recomandă administrarea a câte 15 ml Tantum Verde 1,5 mg/ml soluţie pentru gargarisme (o lingură), nediluată, de 2-3 ori pe zi, sub formă de gargară, după mese. Administrarea se efectuează într-un interval de 20-30 secunde.
Soluţia se poate administra şi sub formă diluată, pentru spălături bucale zilnice, pentru igiena orală. Se diluează cu 15 ml de apă, o lingură (15 ml) de soluţie pentru gargarisme şi se administrează de 2-3 ori pe zi, după mese.

Recomandată persoanelor care au control asupra reflexului de înghițire, care pot face gargară.

Instrucţiuni privind utilizarea şi manipularea Tantum Verde
Capacul de siguranţă cu filet pentru copii se deschide apăsându-l în jos şi răsucind.

Durata tratamentului:
Dacă după 7 zile nu vă simțiți mai bine sau vă simțiți mai rău, trebuie să vă adresați unui medic.

Sarcina și alăptarea
Dacă sunteți gravidă sau alăptați, credeți că ați putea fi gravidă sau intenționați să rămâneți gravidă, adresați-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.
Nu sunt disponibile date suficiente privind utilizarea topică a benzidaminei în timpul sarcinii și alăptării.
Dacă este absolut necesar, benzidamina poate fi utilizată pentru administrare topică pe durata sarcinii sau la mamele care alăptează.

Ce conține soluția pentru gargarisme Tantum Verde?

Substanța activă este clorhidratul de benzidamină. Un ml de soluție conține 1,5 mg clorhidrat de benzidamină.
Celelalte componente sunt: etanol 96%, glicerol, p-hidroxibenzoat de metil (E 218), aromă de mentă, zaharină, hidrogencarbonat de sodiu, polisorbat 20, galben de chinolină (E 104), albastru brevetat V (E 131), apă purificată.

Nu utilizați Tantum Verde 1,5 mg/ml soluție pentru gargarisme dacă sunteți alergic la clorhidratul de benzidamină sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament enumerate mai sus.

Referințe:

Prospect Tantum Verde 1,5 mg/ml soluţie pentru gargarisme.